SMARTEdu  2023 Oradea

Locația: Armonia Venue
Data: 8 Iunie 2023
Ora: 10:00
Vreau să particip
SMART

Despre SMARTEdu 2023

Educația generează dezvoltare
Este ideea de care am pornit în organizarea evenimentului SMARTEdu 2023, care își propune să prezinte modele de clase digitale și laboratoare inteligente și să demonstreze cum pot fi integrate acestea în mediul educațional.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și ai unităților administrativ-teritoriale (UAT) care vor implementa astfel de proiecte. Aceștia vor afla care sunt tendințele și soluțiile digitale pentru educație și vor cunoaște modele de clase digitalizate și de laboratoare inteligente de informatică. În plus, vor asista la prezentări și demo-uri de utilizare la clasă a soluțiilor digitale disponibile pe piață.

Participanții au ocazia să se informeze, să evalueze opțiuni și să interacționeze cu specialiștii noștri în domeniul educației și în cel al tehnologiilor specifice și cu furnizori de soluții digitale, care vor oferi sugestii și recomandări privind metode de predare care să integreze aceste soluții digitale.

SMARTEdu 2023 are loc în contextul în care România are ocazia unică în privința oportunităților de finanțare pentru dotarea a aproape tuturor sălilor de clasă din școli cu echipamente digitale.
       • În prima parte a acestui an, în cadrul apelului pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor, au fost depuse 1.130 de proiecte de tip SmartLab. Bugetul total solicitat pentru proiectele depuse este de aproape 423 de milioane de lei, bani ce vor fi alocați prin PNRR.
       • În apelul pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, UAT-urile au depus 2.545 de proiecte, cu un buget total solicitat de peste 1 miliard de euro, prin PNRR. Investițiile din cadrul proiectelor vizează, printre altele:
             - dotarea cu mobilier a 75.000 de săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive
             - dotarea cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare a 3.600 de școli cu clase de nivel primar, gimnazial și liceal.

În cadrul SMARTEdu 2023 le vom prezenta reprezentanților liceelor și ai UAT-urilor modele de bune practici, studii de caz și opțiuni testate și funcționale care să îi sprijine în implementarea celor mai bune soluții digitale în școli.

Participarea la SMARTEdu 2023 oferă o privire de ansamblu asupra impactului pe care un proiect de digitalizare a învățământului îl are - pe termen scurt, mediu și lung - asupra profesorilor, elevilor și a comunității.

De ce este importantă digitalizarea? Un răspuns îl oferă studiul Digitalizarea: o oportunitate pentru Europa, realizat de Deloitte pentru Vodafone. Potrivit acestuia, creșterea gradului de digitalizare a serviciilor și lanțurilor valorice în Europa până în 2027 ar putea determina un avans al PIB-ului pe cap de locuitor al României cu 16,48% și al productivității cu 16,70%.


Vă invităm la evenimentul SMARTEdu 2023, pentru a afla cele exemple de noi soluții digitale pentru educație și pentru a îmbunătăți mediul educațional din comunitatea dumneavoastră. Astfel veți putea face alegeri informate și veți implementa cele mai potrivite soluții digitale în mod eficient.

       • Pentru a participa la SMARTEdu 2023 este necesară înregistrarea prealabilă Aici
       • Înregistrați-vă acum pentru a beneficia de o experiență educativă integrată!


Investește eficient în sala de clasă a viitorului! Haideți să o construim împreună și să transformăm școlile în poli ai progresului digital!
 

De ce e important să participați la SMARTEdu 2023

Pentru reprezentanții școlilor
Oportunitatea de a descoperi modele de clase digitale și laboratoare inteligente, conform Ordinului Ministerului Educației Naționale 3677/2023 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice. SMARTEdu oferă o platformă excelentă pentru a analiza:
  • opțiuni de clase digitalizate, laboratoare de informatică, laboratoare digitale,
  • inovații în domeniul educației digitale,
  • noi metode de predare care să integreze aceste soluții digitale.
Pe lângă acestea, veți beneficia, prin intermediul ecosistemului SMARTEdu, de instruire pentru utilizarea și integrarea echipamentelor digitale în cadrul procesului de predare-evaluare-învățare.
Participarea la demonstrații live, interactive ale diferitelor modele și soluții digitale utilizate în clasele inteligente. SMARTEdu2023 vă oferă ocazia de a fi prezenți la sesiuni practice și demo-uri, unde puteți experimenta modele de tehnologii și soluții educaționale. Concret, veți putea testa funcționalitatea fiecărui echipament la clasă, respectiv felul în care acestea pot fi integrate eficient în procesul de predare și cum pot îmbunătăți experiența de învățare a elevilor.
Schimb de bune practici, cunoștințe și experiențe. La SMARTEdu, veți avea ocazia să interacționați cu alți profesioniști din domeniul educației și puteți împărtăși experiențele și bunele practici.

Veți avea posibilitatea să luați parte la lecții demonstrative ce utilizează noi metode de pedagogie, care integrează și competențe digitale - project based learning (metoda recomandată pentru laboratoarele digitale), blended, flipped, UDL learning. În plus, vă veți putea inspira din ideile și metodele folosite de alți participanți, pentru a îmbunătăți procesul de predare și învățare în propria instituție.
Networking și colaborare. Participarea la SMARTEdu 2023 vă oferă ocazia de a întâlni și de a vă conecta cu profesioniști din domeniul educației, furnizori de tehnologie și cu alți reprezentanți ai liceelor ori administrațiilor locale, interesați de tema digitalizării educației. Acest lucru vă poate ajuta să vă extindeți rețeaua de contacte și să identificați potențiale oportunități de colaborare sau parteneriate pentru viitor.
Pentru reprezentanții UAT
Posibilitatea de a cunoaște în detaliu modele și soluții digitale integrate de clase digitalizate și laboratoare de informatică, în conformitate cu Ordinul Ministerului Educației Naționale 3677/2023 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice Prezența la eveniment vă permite să explorați și să observați în amănunțime diferite modele de clase digitale și laboratoare inteligente disponibile pe piață.
Veți avea oportunitatea de a participa la sesiuni demo și prezentări care vă vor ajuta să înțelegeți cum funcționează aceste soluții și cum pot fi integrate în mediul educațional.
Evaluarea opțiunilor și alegerea potrivită. SMARTEdu 2023 vă oferă ocazia de a compara și evalua diferite modele și soluții digitale, astfel încât să realizați alegeri informate în ceea ce privește dotările claselor din comunitatea dumneavoastră.

Cu ajutorul informațiilor primite în cadrul evenimentului, veți putea identifica  soluții care se potrivesc cel mai bine nevoilor și resurselor dumneavoastră.

Întâlnirea cu furnizorii și experții în domeniu. Evenimentul SmartEdu 2023 va strânge la un loc furnizori de soluții digitale și specialiști în domeniul tehnologiilor și al educației digitale. Veți avea astfel posibilitatea de a obține răspunsuri la întrebările dumneavoastră, dar și sugestii și recomandări.
Bune practici și studii de caz. În cadrul SMARTEdu 2023 veți afla exemple de bune practici și studii de caz referitoare la implementarea claselor digitale și a laboratoarelor inteligente. Veți putea învăța din experiența altor primării și comunități, prilej cu care veți putea afla strategii și abordări eficiente pentru introducerea și folosirea cu succes a dotărilor digitale în școlile din zona dumneavoastră.
Networking și colaborare. SMARTEdu 2023 vă oferă cadrul necesar întâlnirii cu alți reprezentanți ai sectorului public și schimbului de idei și de experiențe. Aveți astfel posibilitatea de a stabili parteneriate și colaborări pentru implementarea proiectelor educaționale în comunitatea pe care o reprezentați.

EXPO & DEMO SMARTEdu 2023

Clasa digitalizata model 1 (Samsung SEED)
Dotări: Display interactiv 85”, display interactiv mobila 55”, camera videoconferinta, laptop + monitor profesor, tablete elevi, dulap de incarcare tablete, scaune rotative tip seminar
Clasa digitalizata model 2
Dotări: Display interactiv 75/85”, laptop / sistem all-in-one professor, sistem de sunet, multifunctional, camera videoconferinta, scaner documente portabil, platforme si software educational, mobilier individual educational
SmartLab model 1
Dotări: Display interactiv 75/85”, imprimanta 3D, scanner 3D, creioane 3D robot cu brat multifunctional, kituri robotice, ochelari de realitate virtuala, sisteme all-in-one elevi (20), sistem de sunet, camera videoconferinta, camera documente, platforme si software educational, mobilier individual colaborativ SmartLab
SmartLab model 2
Dotări: Display interactiv 75/85”, imprimanta 3D, scanner 3D, creioane 3D robot cu brat multifunctional, kituri robotice, ochelari de realitate virtuala, sistem all-in-one professor, sisteme cu display de dimensiuni mari (4-5), sistem de sunet, camera videoconferinta, camera documente, platforme si software educational, mobilier colaborativ 6 elevi SmartLab

Workshop-uri SMARTEdu 2023

Workshop 1
- Lorem ipsum dolor sit amet. Non quam facilis eos modi culpa qui debitis explicabo aut cumque molestiae. In voluptates amet a aperiam labore nam facilis expedita. Sed iusto praesentium et quisquam corrupti id cumque excepturi id saepe culpa et tempore omnis!

- Aut architecto dicta est asperiores alias est nesciunt laboriosam At rerum placeat nam libero autem non eius exercitationem. In aperiam error et dolore quia est suscipit nemo. Ea tempore nihil et nemo enim qui nihil impedit. 

- Aut labore iure sed optio laudantium quo obcaecati animi ea consectetur omnis ut sapiente voluptatem.
Distribuie: 
Particip
Workshop 2
- Lorem ipsum dolor sit amet. Non quam facilis eos modi culpa qui debitis explicabo aut cumque molestiae. In voluptates amet a aperiam labore nam facilis expedita. Sed iusto praesentium et quisquam corrupti id cumque excepturi id saepe culpa et tempore omnis!

- Aut architecto dicta est asperiores alias est nesciunt laboriosam At rerum placeat nam libero autem non eius exercitationem. In aperiam error et dolore quia est suscipit nemo. Ea tempore nihil et nemo enim qui nihil impedit. 

- Aut labore iure sed optio laudantium quo obcaecati animi ea consectetur omnis ut sapiente voluptatem.
Distribuie: 
Particip
Workshop 3
- Lorem ipsum dolor sit amet. Non quam facilis eos modi culpa qui debitis explicabo aut cumque molestiae. In voluptates amet a aperiam labore nam facilis expedita. Sed iusto praesentium et quisquam corrupti id cumque excepturi id saepe culpa et tempore omnis!

- Aut architecto dicta est asperiores alias est nesciunt laboriosam At rerum placeat nam libero autem non eius exercitationem. In aperiam error et dolore quia est suscipit nemo. Ea tempore nihil et nemo enim qui nihil impedit. 

- Aut labore iure sed optio laudantium quo obcaecati animi ea consectetur omnis ut sapiente voluptatem.
Distribuie: 
Particip
Workshop 4
- Lorem ipsum dolor sit amet. Non quam facilis eos modi culpa qui debitis explicabo aut cumque molestiae. In voluptates amet a aperiam labore nam facilis expedita. Sed iusto praesentium et quisquam corrupti id cumque excepturi id saepe culpa et tempore omnis!

- Aut architecto dicta est asperiores alias est nesciunt laboriosam At rerum placeat nam libero autem non eius exercitationem. In aperiam error et dolore quia est suscipit nemo. Ea tempore nihil et nemo enim qui nihil impedit. 

- Aut labore iure sed optio laudantium quo obcaecati animi ea consectetur omnis ut sapiente voluptatem.
Distribuie: 
Particip

Program SMARTEdu 2023

08

00
Workshop integrare SmartLab
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

08

00
Workshop integrare SmartLab
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

08

00
Workshop integrare SmartLab
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

08

00
Workshop integrare SmartLab
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

08

00
Workshop integrare SmartLab
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

Cum ajungi la Armonia Venue

Armonia Venue
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.
Lorem ipsum dolor sit amet. Qui repellendus voluptatibus sit magnam minima et consequatur dolore.

Ce să vizitezi în Oradea?

Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.
Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.
Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.
Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.
Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.
Palatul Vulturul Negru
Palatul ”Vulturul Negru” este cea mai monumentală realizare arhitectonică din Oradea și Transilvania în stilul contructiv secession.

Înscrie-te la SMARTEdu 2023!

Formular Eveniment

Proiecte implementate de CG&GC

iunie 7, 2022
Programul Samsung Ecosystem for Education Development la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”
Echipa CG&GC HiTech Solutions se implică în viitorul educației românești. Proiectul SEED (”Samsung Ecosystem for Education Development), lansat de către Samsung în anul 2021, prevede dotarea școlilor cu aparatură de ultimă generație în Oradea, Timișoara, București și Bacău. Programul Samsung Ecosystem for Education Development este creat cu scopul de a pune bazele dezvoltării unui mecanism […]
Află mai multe
Casa Darvas Servicii IT
iunie 7, 2021
Casa Darvas
Casa Darvas, o locație preferată pentru orădeni, dar și pentru turiștii care vizitează județul Bihor, a ales să creeze spații digitale interactive pentru copii. CG&GC HiTech Solutions s-a ocupat de instalarea sistemului de proiecție 3D, oferind o experiență inedită atât pentru copii cât și pentru părinți. Prin sistemul de proiecție 3D, copiii se pot bucura […]
Află mai multe
Universitatea din Oradea Servicii IT
iunie 7, 2021
Proiectul ”e-UORADEA -ACCES FOR ALL”
Proiectul ”e-UORADEA -ACCES FOR ALL” este o intervenție relevantă în domeniul educațional obiectivele proiectului fiind îmbunătățirea infrastructurii TIC a Universității din Oradea, creșterea atractivității ofertei universitare, dar și creșterea economiei digitale în cadrul regiunii nord-vest.Avand o experienta de peste 10 ani in implementarea de solutii digitale in invatamant, CG&GC HiTech Solutions a castigat licitatia de […]
Află mai multe
mai 7, 2021
Aula Facultății de Drept
În procesul de digitalizare a invatamantului, un rol foarte important îl joacă infrastructura IT și sistemele de afișaj.  Aula din cadrul Facultății de Drept a fost dotată cu echipamente profesionale menite să îmbunătățească procesul de predare/învățare.  CG&GC HiTech Solutions s-a ocupat de furnizarea și implementarea sistemului de afișaj din Aula Facultății de Drept, format din: […]
Află mai multe
septembrie 6, 2020
Sala de consiliu a Universității din Oradea
În urma reabilitării sălii de consiliu, Universitatea din Oradea a dorit transformarea acesteia într-un spațiu digitalizat care să optimizeze desfășurarea ședințelor.În acest sens, echipa CG&GC HiTech Solutions a furnizat si instalat un sistem de afisaj multi-display constând in 30 de Display-uri Smart Signage 13” Samsung integrat cu sistemul de proiecție.Un proiect finalizat cu succes, prin […]
Află mai multe
martie 6, 2019
Prima școală “smart” din Bihor. Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu"
Cu scopul de a digitaliza educația și de a reduce abandonul școlar, CG&GC HiTech Solutions vine în ajutorul școlilor din zona de Vest a Românie cu o serie de echipamente și soluții IT&C, menite să ajute profesorii în procesul de predare, crescând gradul de implicare al elevilor la orele de curs. Datorită expertizei sale în […]
Află mai multe

Parteneri SMARTEdu 2023