Contactează-ne

Programul Samsung Ecosystem for Education Development la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”

Echipa CG&GC HiTech Solutions se implică în viitorul educației românești. Proiectul SEED (”Samsung Ecosystem for Education Development), lansat de către Samsung în anul 2021, prevede dotarea școlilor cu aparatură de ultimă generație în Oradea, Timișoara, București și Bacău.

Programul Samsung Ecosystem for Education Development este creat cu scopul de a pune bazele dezvoltării unui mecanism facil de colaborare între Samsung și mediul educațional din România, care să ofere deopotrivă profesorilor și elevilor infrastructura și instrumentele de lucru de care au nevoie. Prin aceste demersuri, Samsung își propune să le ofere acestora șansa de a descoperi și interacționa direct cu tehnologiile sale.

Totodată, programul vine în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă astăzi mediul educațional și își propune ca în baza feedbackului comunității de profesori să adapteze o serie de soluții și să răspundă mai bine nevoilor sistemului educațional românesc. Pentru digitalizarea educației este important de menționat faptul că, mai mult decât dotarea cu tehnologie a unor săli de clasă, are loc un proces de transformare a modului de predare-învățare. Menirea reală a învățării digitale este să îmbunătățească și să faciliteze procesul de învățare, nu pur și simplu să continue învățarea clasică prin utilizarea diferitelor mijloace digitale.

Prin acest program, a fost dotata o sala de clasa din cadrul Colegiului National “Emanuil Gojdu” din Oradea, prima sala Samsung Smart Classroom din Oradea. 

Echipa CG&GC HiTech Solutions s-a ocupat de instalarea si configurarea echipamentelor IT, in aceasta sala, constand in:

  • O tablă interactivă Samsung Flip 85 inci;
  • O tablă interactivă Samsung Flip 55 inci;
  • Un monitor smart pentru profesor;
  • Scaune cu design special;
  • Dulap pentru încărcarea tabletelor;
  • Tablete Samsung. 

"Prin această iniţiativă ne dorim să ne implicăm în promovarea educaţiei digitale în România. Proiectul vizează şi educaţia profesorilor, care trebuie să se familiarizeze cu aparatura din clasele viitorului. În ultimele şase luni, echipa noastră a oferit un training pentru opt profesori din cele patru oraşe, care au învăţat nu doar să folosească echipamentele, ci şi să facă singuri conţinut pe platformele de învăţare puse la dispoziţie de Google sau Microsoft", spune Marius Vasile, într-un interviu pentru ebihoreanul.ro

© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram