Contactează-ne
august 2, 2022

Află cum te scapă Mozilla Firefox de reclame

Află cum te scapă Mozilla Firefox de reclame

Reclamele pe Facebook pot fi foarte enervante, mai ales că, odată ce ai intrat pe una, te vei întâlni mai apoi numai cu sugestii de cumpărare a produselor din acea gamă. Și nu e vorba despre un anunț sau două. Nicidecum. Reclamele se vor opri doar atunci când vei începe să fii "hărțuit" de un alt produs.

Evident, acest aspect ține de securitatea online și modul în care este utilizată inteligența artificială pentru a stoca datele personale și cele legate de preferințe.

Scopul nostru nu este să te șocăm sau speriem. Din contră. Ne dorim să îți arătăm că există variante prin care să fie totul ok, tu să te simți în siguranță și să scapi de aceleași reclame la nesfârșit.

O luăm pas cu pas și mai întâi te informăm că...

Mozilla Firefox te scapă de acum de reclamele "relevante" de pe social media și alte platforme

Cea mai nouă versiune Mozilla Firefox oprește site-uri precum Facebook și Hubspot din a-ți mai supraveghea comportamentul online și a colecta date despre preferințele tale. Cum? Cu sprijinul funcției Query Parameter Stripping sau Eliminarea Parametrilor de Interogare.

Aceasta înlătură lista interminabilă de caractere adăugate de platforme la finalul unui link, prin intermediul cărora ele monitorizează activitatea online a utilizatorilor lor. Exemplu de link: https://cg-hitech.ro/?fbclid=IwAR25hmI8P6jfLR9hP8E5zab4I6vkvaVq-08hXwsVsoqY88BCIaZAiEWoS80

Tot ce urmează după semnul întrebării face parte practic din parametrul Facebook ce îi arată lui Mark Zuckerberg site-ul accesat, pentru o mai bună filtrare a reclamelor ce-ți vor fi afișate. Odată activată funcția de eliminare, caracterele acelea dispar din URL și ți se pierde urma, fapt care va reduce cel puțin parțial reclamele supărătoare.

Procedura este cât se poate de simplă: mergi la setările de securitate și confidențialitate, accesezi opțiunea Strict și de acolo Enhanced Tracking Protection (Protecție Îmbunătățită de Urmărire).

Nu-i așa că este o facilitate foarte utilă? Oare cât va dura ca celelalte browsere să o introducă la rândul lor? Și cum vor reuși platformele să păcălească sistemul? Vom ști cât de curând.

Hai să ne concentrăm în continuare asupra unor alte metode de protecție online.

Cum îți protejezi datele online

De la zi la zi sunt tot mai multe furturi de date pe internet. Devine periculos să navighezi chiar și dacă ai un sistem de securitate instalat, pentru că depinde foarte mult de ce anume te protejează în mediul online.

Este una să fii o simplă persoană ce vrea să se protejeze de furtul datelor personale online și cu totul altceva să ai o firmă. Dacă un antivirus bun obișnuit are grijă de prima situație, ne ocupăm noi de toate sistemele de securitate necesare pentru afacerea ta.

Suntem la curent cu ultimele tehnologii apărute și îți propunem direct cele mai eficiente soluții. De altfel, am și publicat de curând un articol pe tema sistemelor de securitate, de acea dată fiind vorba despre supravegherea video - Un singur sistem de securitate, 5 beneficii garantate.

Iar acum, pentru final, îți menționăm câteva tehnici rapide și ușor de implementat pentru o mai bună securitate pe internet.

  1. Nu împărtăși prea multe detalii private despre tine sau business-ul tău pe conturile publice de social media. Prietenii de pe Facebook nu îți vor neapărat binele.
  2. Evită parolele care au o semnificație specială pentru tine, căci se pot dovedi ușor de spart. În schimb, alege o combinație de litere și cifre aleatorii - diferită pentru fiecare platformă sau site, pe care să ți le notezi pe o foaie ce o ai în permanență la îndemână.
  3. Dă click pe un link doar în cazul în care îi cunoști proveniența. Stai departe de extensiile cu nume dubios și accesează surse cunoscute.
  4. Nu te încrede în oricine îți solicită ajutorul (financiar, de cele mai multe ori) sau se oferă să facă ceva pentru tine. Amintește-ți că datele de pe cardul bancar sunt confidențiale.
  5. Fă întotdeauna achiziții cu cardul de la magazine online autorizate, care au un brand recunoscut. Eventual caută mai multe informații pe net despre firma respectivă înainte de a plasa comanda și analizează bine recenziile, pentru a nu fi false.
  6. Atunci când folosești un calculator public sau al altei persoane, optează pentru modul de navigare incognito. Chiar și așa, acordă mare atenție parolelor introduse.
  7. Asigură-te că toate dispozitivele tale electronice cu care accesezi internetul se bucură de un antivirus funcțional. Prețul îl vei plăti, dacă e nevoie și în funcție de beneficii. 

Stai cu ochii pe noi pentru noutăți. Echipa noastră este tânără și dinamică, fiind mereu la curent cu ce se întâmplă interesant în lumea digitală.

Avem o varietate de servicii și soluții pe care ți le putem pune la dispoziție, de la sisteme de securitate, la echipamente de printing, laptop-uri și audit IT&C. Iar dacă vrei să afli particularități CG HiTech, ne poți contacta imediat telefonic – 0359 427 369 – și prin email – office@cg-hitech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

dorin
author
© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram