Contactează-ne

Top 5 beneficii ale externalizării serviciilor IT

Firmele mici și mijlocii nu își permit să angajeze personal pentru fiecare aspect al business-ului sau chiar să aibă departamente specializate. Astfel a apărut conceptul de externalizare al diverselor servicii, fie ele de IT, marketing etc.

Este practic vorba despre delegarea respectivelor sarcini unor firme de prestări a acelor servicii, sub formă de contract de colaborare, mentenanță IT sau de altă natură, în funcție de caz.

Pentru că suntem o firmă de IT, care oferă o mulțime de servicii (închiriere multifuncționale, service autorizat de reparații IT și așa mai departe), precum și soluții (printre care se numără securitate IT&C, infrastructură IT&C și printing), ți-am pregătit o prezentare a principalelor avantaje de externalizare a serviciilor IT, o găsești mai jos.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre celelalte servicii și soluții ale noastre, accesează pagina de pornire a site-ului, de unde vei putea merge apoi pe fiecare pagină dedicată acestora.

 

Top 5 beneficii ale externalizării serviciilor IT

 1. Garanția continuității serviciilor

Atunci când decizi să angajezi o persoană care să se ocupe doar de latura IT a afacerii tale, îți asumi un risc mai mare decât crezi. De ce? Pentru că, după ce faci eforturi să achiziționezi echipamentele necesare și să instruiești omul (care pe urmă trebuie să se integreze în echipă), există posibilitatea ca oricând acesta să plece.

Asta înseamnă că vei lua întregul proces pe la capăt... ceea ce se poate întâmpla iar și iar.

În schimb, dacă ai un abonament de externalizare a serviciilor IT, aceste neplăceri nu fac parte dintre grijile tale.

Tot ce trebuie tu să faci este să te bucuri de rezultatele serviciilor și să vezi cum afacerea ta prosperă din ce în ce mai mult de la o zi la alta!

 

 1. Creșterea performanței serviciului IT

Este dificil inclusiv și să duci lucrurile la final într-o zi de muncă în care ai o grămadă de responsabilități pe cap. Îți poți da seama că ultimul tău gând îl reprezintă noile tehnologii IT dezvoltate și aflarea celor mai recente trucuri de eficientizare a performanței din domeniu.

Firmele de IT, cum suntem noi de exemplu, își concentrează o mare parte din atenție și resurse pentru evoluția continuă. De aceea, nu ne scapă trainingurile constante de perfecționare, certificările importante și știrile de la secțiunea IT.

Suntem profesioniști și avem un scop cât se poate de clar, pe care nu îl omitem nici măcar pentru o secundă: creșterea performanței serviciilor IT ale companiei tale.

 

 1. Optimizarea costurilor

Poate că la prima vedere ți se pare că este mai scump să externalizezi serviciile IT decât să le faci la nivel intern. Greșit! Indiferent din ce perspectivă ai privi situația, externalizarea de servicii și mentenanță IT are prețuri mai avantajoase.

Pe de o parte, în cazul în care îți creezi un departament dedicat sau angajezi cel puțin o persoană pentru partea IT, vei cheltui o grămadă de bani cu salarii (care să nu uităm cuprind taxe și impozite), cumpărarea de echipamente și softuri necesare, dar și amenajarea unui spațiu de lucru.

Pe de altă parte, dacă optezi pentru a asigura latura IT de către tine sau ceilalți angajați pe lângă activitățile obișnuite, nu veți reuși să duceți sarcinile recurente la bun sfârșit și, bineînțeles, veți pierde bani.

Externalizarea te costă o valoare mult mai mică, accesibilă, în baza unui contract în care plătești numai ceea ce contează cu adevărat și folosești.

 

 1. Adaptarea soluțiilor la nevoile tale

Firmele de azi stăpânesc toate secretele acestei lumi ce poate părea confuză pe alocuri pentru tine. În acest fel, ele sunt capabile să îți ofere fix ce ai nevoie, fără nimic în plus sau în minus.

De asemenea, chiar la început, dacă nu știi prea bine ce îți este util, poți solicita cu încredere consultanță de specialitate în domeniu.

Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, pentru că doar așa vei putea ajunge să obții succesul pe care îl dorești pentru afacerea ta.

Un contract de prestări servicii adaptat nevoilor tale scutește toate părțile implicate de eforturi inutile și eficientizează la maxim rezultatele.

 

 1. Reducerea investițiilor continue în infrastructura internă

După cum ai văzut ceva mai sus, nu poți avea un departament de IT sau o persoană angajată fără echipamente corespunzătoare. Iar aceste investiții crede-ne că sunt în general substanțiale... și asta nu e destul.

Lumea evoluează de la zi la zi și trebuie să ții pasul cu ea dacă vrei să atingi performanța. Întrebarea este: faci față costurilor?

Alternativa externalizarea serviciilor IT este cât se poate de rentabilă, deoarece firmele de IT vor fi întotdeauna în ton cu noile tendințe și chiar vor da startul. Tu efectiv beneficiezi în permanență de cele mai bune tehnologii fără costuri și bătăi de cap suplimentare.

 

Iată ce servicii IT poți externaliza către noi

 • Administrarea și întreținerea echipamentelor de imprimare-copiere-scanare;
 • Asigurarea consumabilelor;
 • Administrarea și întreținerea sistemelor de calcul;
 • Asistență tehnică pentru utilizatori;
 • Monitorizarea și mentenanța serverelor și a echipamentelor de stocare date;
 • Evaluarea și optimizarea infrastructurii IT;
 • Întreținerea rețelelor și a echipamentelor de rețea.

 

Solicită chiar acum o ofertă de externalizare servicii IT de la noi, pentru a începe cât mai repede colaborarea. Trecerea timpului costă bani, iar tu este important să ieși întotdeauna pe plus!

© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram