Contactează-ne
mai 6, 2011

HP MultiSeat soluție pentru mediul educaţional

Echipa CG&GC HiTech Solutions a reușit să implementeze în premieră soluția HP Multiseat, special concepută pentru un proces educațional mai eficient.

Această soluție, implementată în școli,  presupune conectarea calculatoarelor elevilor la calculatorul-server al profesorului. Fiecare elev lucrează individual în aplicațiile de pe calculatorul la care este repartizat, iar profesorul poate superviza eficient munca elevilor, deoarece toată activitatea este conectată la calculatorul-server al profesorului.

Soluţiile HP Multiseat vin la pachet cu licenţe Microsoft Windows® MultiPoint™ Server Standard 2010. Această licență include maxim 10 utilizatori, licența fiind compatibilă cu ultimele versiuni ale aplicațiilor din suita Microsoft, toate patch-urile de securitate și actualizările de sistem fiind incluse. Pentru a asigura un număr de max 20 de utilizatori aceasta soluție se poate upgrada la versiunea Server Premium.

MultiSeat este o soluție dedicată unor utilizatori non-tehnici. In contrast cu  soluția clasică – un calculator per utilizator, HP Multisea oferă o economie de cost menită să asigure acces computerizat mai multor utilizatori la aceeasi unitate centrală. 

Avantajele HP MultiSeat:

  • Costuri reduse cu echipamentul. Utilizând o soluţie care presupune conectarea mai multor utilizatori la o singură unitate central, duce la reducerea costurilor cu echipamentele. O singură unitate centrală poate susţine 10 utilizatori (20 în cazul Microsoft Windows® MultiPoint™ Server Premium 2010)În cadrul evenimentului va fi prezentată, în premieră, soluţia HP MultiSeat. Dezvoltată pentru a veni în sprijinul instituţiilor publice, mediului educaţional şi companiilor, soluţia permite conectarea a 10 până la 20 de utilizatori la un singur calculator, fiecare utilizator desfăşurând activităţi independente.
  • Soluţia hp multiseat vine la pachet cu licenţă Microsoft Windows® MultiPoint™ Server Standard 2010, destinat pentru până la 10 utilizatori, compatibil cu ultimele versiuni de programe, cu toate patch-urile de securitate şi toate actualizările de sistem. Upgrade-ul la versiunea Server Premium asigură acces pentru până la 20 utilizatori.
  • Costuri reduse cu echipamentul. Utilizând o soluţie care presupune conectarea mai multor utilizatori la o singură unitate central, duce la reducerea costurilor cu echipamentele. O singură unitate centrală poate susţine 10 utilizatori (20 în cazul Microsoft Windows® MultiPoint™ Server Premium 2010) care folosesc programe diferite, simultan. În cazul necesităţii schimbării echipamentului hardware al unităţii centrale, costul se va reduce la o singură bucată.
  • Reducerea cheltuielilor cu energia electrică! Doar prin simplul fapt că nu sunt 10 unităţi centrale consumatoare de curent electric, ci doar una singură, soluţia duce la reducerea cu până 67% în cazul unităţilor şcolare, sau cu 29% în cazul companiilor unde calculatoarele sunt folosite pe o perioadă mai mare de timp.
  • Mai puţin zgomot, mai relaxată atmosfera! Datorită faptului că soluţia presupune folosirea unei singure unităţi centrale, nivelul de zgomot produs de sistemele de ventilaţie ale calculatoarelor scade considerabil.

CG&GC HiTech Solutions a popularizat și implementat această soluție în mai multe școli din Bihor. Printre acestea, se numără Colegiul Economic ”Partenie Cosma” Oradea, prin proiectul ”Punem educația pe primul loc” și Școala ”Avram Iancu” Oradea, unde s-a lansat soluția HP Multiseat în cadrul proiectului „RE-CREAȚIA DE VARĂ”.

Cu o expertiză vastă  în domeniu, CG&GC HiTech Solutions oferă servicii complexe și soluții inovative pentru școlile care își doresc să facă pași semnificativi spre digitalizare.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8ci-lrfBh2Y

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

dorin
author
© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram