Contactează-ne

Microsoft Defender – antivirusul pentru toate dispozitivele

Cu siguranță ai auzit de Microsoft Defender. Este antivirusul clasic, preinstalat pe o mulțime de dispozitive pe care le folosim.

El îți apără dispozitivul de un posibil virus și se asigură că datele tale personale nu vor fi furate sau, cel puțin, ai posibilitatea de a le recupera. Vom vorbi mai multe despre asta ceva mai jos, pentru că  acum vrem să scoatem altceva de fapt în evidență.

Microsoft Defender este în mod oficial disponibil și pentru alte dispozitive în afară de Windows. Aplicația de antivirus poate fi instalată nu doar pe laptop și PC, ci și pe macOS, tablete și telefoane cu Android sau iOS. 

O mențiune foarte importantă este aceea că pot beneficia de sistemul de securitate numai cei care au abonamente Microsoft 365.

De asemenea, utilizatorii de iPhone, care își descarcă toate aplicațiile din platforma dedicată lor, nu au o protecție împotriva "virușilor" integrată în Microsoft Defender. Astfel, facilitățile oferite de aplicație depind foarte mult de dispozitivul de pe care se face accesul, precum și de existența unui abonament Microsoft 365.

Cu toate că Microsoft Defender nu este cel mai performant antivirus pentru Windows (10, 11 sau care o fi), oferă funcționalități destul de bune luând în calcul faptul că e gratuit. Îți vorbim mai jos, pe scurt, despre ele.

Dacă vrei detalii suplimentare, cel mai indicat ar fi să intri pe aplicația de antivirus și să îi explorezi toate oportunitățile. Cert este că nu trebuie să fii un expert IT pentru a te descurca cu navigarea și folosirea lui Microsoft Defender, fiind intuitiv și având toate cele necesare la îndemână. 

 

Antivirus security

Microsoft Defender ține la distanță diverși "viruși", troieni, experiențele de tip ransomware și multe alte amenințări malware. De ransomware se ocupă cu ajutorul OneDrive, care stochează toate fișierele personale, pentru a putea fi recuperate cu ușurință în caz de furt și cerut răscumpărare.

De altfel, sistemul detectează imediat folosirea unui alt antivirus pe dispozitiv. Cât despre pushing, el este ținut sub control automat în browserele Microsoft, astfel încât să accesezi fără probleme site-urile de pe internet.

 

Control parental

Microsoft Defender le permite părinților să monitorizeze și chiar controleze accesul copiilor. În acest mod, se salvează setările de protecție și vor fi aplicate instant de fiecare dată când se face conectarea la internet prin Microsoft Edge. Se pot stabili limite de timp, dar și obține rapoarte în funcție de activitatea efectuată.

Bineînțeles, acest aspect este valabil, la nevoie, pentru a gestiona dintr-un singur loc conturile mai multor membri ai familiei.

 

Pe post de curiozitate, îți mai spunem că, în iunie 2003, firma Microsoft a achiziționat Romanian Antivirus – denumit apoi ca Reliable Antivirus (softul de antivirus RAV), proiectat de firma românească GeCAD, ce a fost mai târziu introdus în Microsoft Defender.

Pentru o protecție completă a datelor personale și a activității pe internet, îți recomandăm totuși un antivirus plătit. Amintește-ți însă că scump nu înseamnă neapărat și eficient, motiv pentru care trebuie să compari facilitățile de care ai parte cu costul său, raportul calitate – preț face diferența.

CG&GC HiTech Solutions este alături de tine cu cele mai bune variante de antivirus pentru Windows 11 și altele, indiferent că folosesti PC-ul la birou sau acasă. Contactează-ne chiar acum la 0359 427 369 sau prin email la vanzari@cg-hitech.ro și vom vedea cum te putem ajuta să faci alegerea potrivită pentru nevoile tale.

 

© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram