Contactează-ne

Prima școală “smart” din Bihor. Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu"

Cu scopul de a digitaliza educația și de a reduce abandonul școlar, CG&GC HiTech Solutions vine în ajutorul școlilor din zona de Vest a României cu o serie de echipamente și soluții IT&C, menite să ajute profesorii în procesul de predare, crescând gradul de implicare al elevilor la orele de curs.

Datorită expertizei sale în soluții de digitalizare dedicate mediului educațional, CG&GC HiTech Solutions a furnizat și instalat echipamente și soluții IT în proiectul de digitalizare a Școlii Gimnaziale ”Nicolae Bălcescu” din Oradea.

Toate sălile de clasă din cadrul școlii au fost dotate cu:

  • Table interactive;
  • Calculatoare;
  • Videoproiectoare.

Copiii se bucură acum de un proces educațional mult mai calitativ și mai ușor de înțeles pentru ei. Profesorii, de asemenea, pot preda mult mai eficient, iar interactivitatea elevilor a crescut considerabil.  Adaptarea la un sistem educațional modern și potrivit secolului XXI este posibilă, iar echipa CG&GC HiTech Solutions este un partener de încredere pentru Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”.

Tablele interactive instalate de echipa CG&GC oferă elevilor proiecții de imagini, documente, pagini de internet, videoclipuri, muzică sau orice alte materiale pe care își propune profesorul să le introducă în planul lecției.

Profesorii pot crea lecții, jocuri educative, prezentări și multe altele cu ajutorul software-ului furnizat pentru tablele interactive, Smart Notebook.

Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” a fost dotată cu ajutorul echipei CG&GC HiTech Solutions cu:

  • 42 de calculatoare;
  • 40 de table interactive;
  • 40 de videoproiectoare;
  • 6 imprimante multifuncționale;
  • 55 de căști cu microfoane pentru laboratorul de informatică;
  • Un sistem de sonorizare mobil.

Inițial, părinții au fost sceptici cu privire la implementarea proiectului, ținând cont că elevii stau acasă destul de mult pe telefoane și tablete. Totuși, după ce au observat ce înseamnă o tablă interactivă și cât de benefică este pentru procesul educațional, Asociația de Părinți a școlii a investit 20.000 lei în plus, pe lângă bugetul finanțat de către Primăria Oradea, pentru achiziționarea unui număr suplimentar de echipamente IT.

Echipa CG&GC HiTech Solutions s-a ocupat atât de instruirea profesorilor cât și de mentenanța echipamentelor IT din școală, asigurând buna lor funcționare. Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” este o instituție de învățământ din județul Bihor care a înțeles că digitalizarea este viitorul educației, iar de aceea a ales să investească atât în echipamente IT cât și în instruirea profesorilor.

© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram