Contactează-ne
iulie 7, 2012

Proiectul ”Punem educația pe primul loc” Colegiul Economic ”Partenie Cosma” Oradea.

În cadrul proiectului ”Punem educația pe primul loc”, derulat de către Consiliului Județean Bihor, în 2012, CG&GC HiTech Solutions, împreună cu HP România, Intel România, Microsoft, Softwin au implementat sistemul ”ThinClients HP MultiSeat” la Colegiul Economic ”Partenie Cosma” Oradea.

 Această soluție, implementată în școli,  presupune conectarea calculatoarelor elevilor la calculatorul-server al profesorului. Fiecare elev lucrează individual în aplicațiile de pe calculatorul la care este repartizat, iar profesorul poate superviza eficient munca elevilor, deoarece toată activitatea este conectată la calculatorul-server al profesorului.

 Soluţiile HP Multiseat vin la pachet cu licenţe Microsoft Windows® MultiPoint™ Server Standard 2010. Această licență include maxim 10 utilizatori, licența fiind compatibilă cu ultimele versiuni ale aplicațiilor din suita Microsoft, toate patch-urile de securitate și actualizările de sistem fiind incluse. Pentru a asigura un număr de max 20 de utilizatori aceasta soluție se poate upgrada la versiunea Server Premium.

 Concret, la o singură unitate centrală, sunt conectate monitoarele, tastaturile și mouse-urile elevilor. Fiecare elev lucrează singur în aplicații, dar toate calculatoarele sunt supervizate de către profesor de la calculatorul-server.

 Beneficiile acestui sistem sunt promițătoare:

  • 50% mai ieftin decât dotarea cu PC-uri;
  • Reduce consumul de energie electrică;
  • Reduce cu până la 90% încălzirea ambientului și nivelul zgomotului din încăpere.

 Întregul sistem folosește Microsoft Windows, iar împreună cu acesta, școala a primit și o suită de programe și aplicații create de Intel, Microsoft și Intuitext pentru mediile educaționale.

 Prima parte a proiectul a avut loc la Colegiul Național ”Avram Iancu” Ștei, care a constat în echiparea unei întregi săli de clasă cu laptop-uri Intel Classmate PC și Lenovo.

 Echipa CG&GC HiTech Solutions are expertiză în domeniu digitalizării sistemului de învățământ și se implică activ în proiectele de digitalizare ale școlilor din zona de Vest a României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

dorin
author
© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram