Contactează-ne
septembrie 7, 2012

Proiectul ”Punem educația pe primul loc” Colegiului Național ”Avram Iancu” Ștei

CG&GC HiTech Solutions, alături de Consiliul Județean Bihor, Microsoft, Lenovo și Softwin au implementat în cadrul Colegiului Național ”Avram Iancu” Ștei proiectul ”Punem educația pe primul loc”. Prin intermediul acestui proiect, elevii de liceu și gimnaziu se bucură de săli de curs dotate cu calculatoarele Intel Classmate PC și Lenovo X131e. 

Astfel, procesul educațional de predare-învățare devine unul amplu și extrem de benefic pentru elevii de gimnaziu și liceu. Ei se bucură de soluții educaționale digitalizate și se dezvoltă într-un mediu școlar adaptat nevoilor lor.

„Pe măsură ce societatea a evoluat – datorită inovațiilor în tehnologie, și procesul de educare s-a schimbat. Acest program pilot, o premieră în Bihor și în România, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate învățământului pe care ne dorim să le punem în aplicare în județul Bihor, prin intermediul parteneriatelor dintre companii private, precum Intel și Microsoft, și instituțiile de învățământ. În state mai pregătite pentru educatia secolului al XXI-lea, astfel de programe funcționează de câțiva ani, văzându-se deja efecte pozitive. Ceea ce înseamnă că e timpul să le aplicăm și noi în țara noastră. Acest program reprezintă o oportunitate extraordinară de a lega parteneriate de lungă durată între instituții de învățământ și companii private care, prin implicarea lor, contribuie la evoluția sistemului educațional românesc.” a precizat în cadrul proiectului reprezentantul CG&GC HiTech Solutions.

Pachetul de software educațional implementat în Ștei cuprinde și o suită de programe Microsoft pentru educație, precum și programele Intuitext - dezvoltate de divizia de software educaţional a grupului Softwin, dedicate elevilor din clasele a VI-a și a X-a. Aceste soluții educaționale propun o abordare interactivă a procesului de educare prin: teste, animații, puzzle-uri, cunoștințele elevilor fiind verificate prin teste cu grade progresive de dificultate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

dorin
author
© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram