Contactează-ne

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de servicii de cloud computing

Înainte de a discuta despre avantaje, trebuie să clarificăm ce înseamnă sau este, de fapt, cloud computing. Este vorba despre un serviciu de închiriere a unui spațiu virtual în care să depozitezi date ce pot fi administrate sau pur și simplu arhivate.

Noi îți oferim soluții cloud Microsoft 365, Microsoft Azure și Microsoft Exchange. Găsești mai multe detalii despre ele aici, astfel încât să poți alege pachetul care ți se potrivește.

Există trei tipuri de stocare în cloud: public, privat și hibrid. Cel public se ocupă de depozitarea informațiilor de la diverse companii, organizații și așa mai departe, ce pot fi accesate prin intermediul internetului. Cel privat aparține unei singure afaceri și este cel mai sigur din punctul de vedere al confidențialității. Iar cel hibrid reprezintă o combinație între cele două: aplicațiile esențiale rămân pe serverele proprii, în timp ce celelalte se stochează la un furnizor cloud.

După cum am menționat în articolul 5 echipamente electronice de care orice companie are nevoie, cloud computing-ul se împarte în 5 categorii:

 • PaaS – Platform as a service sau Platforma ca serviciu (aici se încadrează platformele cu baze de date);
 • STaaS – Storage as a service sau Spațiul de stocare ca serviciu (stocare efectivă pe Google Drive, DropBox etc.);
 • CaaS – Communication as a service sau Comunicarea ca serviciu (comunicațiile unificate, cum ar fi Microsoft Lync);
 • SaaS – Software as a service sau Software-ul ca serviciu (Google Docs este un model elocvent în acest sens);
 • IaaS – Infrastructure as a service sau Infrastructura ca serviciu (pentru acest model de cloud computing se utilizează un procentaj dintr-un server).

 

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de servicii de cloud computing

 1. Reduci costurile IT

Ai nevoie de o mulțime de echipamente inovative pentru a stoca toate datele cu care lucrează afacerea ta. Și nu te gândi numai la documentele oficiale, ci și la cele necesare fiecărei sarcini pe care o are în grijă echipa ta.

Calculatoarele avansate sunt extrem de costisitoare. În schimb, tehnologia cloud sau, cum îi spune numele în limba engleză, cloud technology cuprinde un simplu abonament și poate fi accesată de pe orice dispozitiv, cu ușurință. Nu trebuie să angajezi un întreg departament de IT pentru a o utiliza.

 

 1. Ai parte imediat de cele mai noi tehnologii

Lumea evoluează și tehnologia se schimbă de la o zi la alta. Ceea ce ieri nu exista, azi e normal, iar mâine va fi istorie. Prin urmare, și tehnologia cloud computing avansează constant.

Dacă apelezi la un asemenea serviciu, vei avea în permanență la îndemână inovațiile momentului, pentru că este în interesul companiilor de profil să fie în trend. Tu nu trebuie să faci absolut nimic special, doar să te bucuri de rezultatele lor.

 

 1. Găsești rapid orice cauți

Ai oportunitatea de stocare a orice îți dorești în cloud. Poți organiza fișierele după bunul plac și propriul stil, așa încât tu și echipa ta să le accesați fără bătăi de cap.

Deci, asta înseamnă că nu vei pierde timp cu căutări îndelungate sau alte impedimente. Documentele pe care vrei să le vezi sau chiar editezi sunt la un simplu click distanță.

 

 1. Înveți să te adaptezi vremurilor actuale

Dacă tehnologia avansează clipă de clipă, evident că și cloud-ul se modernizează. Nu vei avea altceva de făcut decât să înveți să te adaptezi la noile sale caracteristici.

Deși poate că vei simți un mic disconfort la început (conservatorul din tine își va spune cuvântul), te vei obișnui pe parcurs și, în final, vei realiza beneficiul învățării continue. Practic, rămâi mereu în tendințe și ești mai deschis să îți dezvolți afacerea în acest mod.

 

 1. Îți eficientizezi la maxim munca

Când totul este super organizat, iar oamenii știu perfect ce au de făcut, lucrurile nu pot merge decât în direcția bună. De aceea, sarcinile efective vor fi eficientizate la maxim.

Nu se va pierde timp inutil cu identificarea documentelor sau informațiilor necesare, respectiv nu se vor irosi resurse materiale și umane (departament IT). Munca va deveni o adevărată plăcere!

 

 1. Scapi de o grămadă de stres

Toate punctele menționate anterior determină o relaxare a omului din spatele întregii operațiuni. Când știi că lucrurile decurg ca la carte, nu mai ai motive de îngrijorare și stres.

Crede-ne pe cuvânt că de multe ori stresul te costă cel mai mult atunci când ești antreprenor. Odată ce ai scăpat de el, te poți concentra asupra etapelor de business care contează și îți aduc profitabilitate.

 

 1. Rezultatele apar pe o perioadă îndelungată

Ca să fim sinceri, primele rezultate apar imediat ce începi să utilizezi serviciile de cloud computing. Totuși, în timp vei putea măsura eficientizarea și cât de mult reduci costurile.

E un proces îndelungat, care aduce din ce în ce mai multe beneficii pe parcursul anilor. Asta se întâmplă deoarece nu trebuie să te preocupi de mentenanță sau, mai rău, de schimbarea echipamentelor electronice. Este o relație de lungă durată...

 

În cazul în care vrei să afli mai multe informații despre cum tezar putea ajuta cloud computing-ul în afacerea ta și ce implică adoptarea acestei soluții, te așteptăm să ne contactezi la 0359 427 369 sau vanzari@cg-hitech.ro.

© 2022 CG Hitech Solutions. Toate drepturile rezervate. CREATED BY Creative Marketing.
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram